Riot Act

rebel yell
It is currently Wed Jan 07, 2009 8:25 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 2:59 am 
Moderator
Moderator

Image

UPOZORENJE! UZNEMIRAVAJUĆE SLIKE!

ja imam 12 godina visoka sam 1.58 i imam 44 kg kako da smršavim ???????

Viđate ih na ulici svaki dan. Prolaze pokraj vas, a vi ih nekad i ne skužite. Izgledaju kao duhovi, prolaze životom u nadi da ih ne spazite, da ne ih ne komentirate. Boje se da ih netko ne nazove debelom, odvratnom, kravom...
I što onda rade? Pobrinu se da ih nitko više nikad neće nazvat debelom. Prestanu jesti. Hoće postati ovakve:

Image

Grozno, zar ne? Što je najgore, i ovako mršave cure su još uvijek uvjerene da su predebele! Pa dođe ti da ih tresneš da dođu k sebi, da vide što su napravile od sebe!
Draga, vide ti se kosti! Što ti je?! Što ti se mota po glavi da si to učiniš?! Zašto?!

Današnje društvo je jako okrutno i plitko, sve se vrti oko izgleda. Da se osvrnem na komentar u Teenu prije par godina. Bila slika neke poznate glumice i žena se čak usudila izać na ulicu sa kosom neuredno smotanom u rep. Ajme šoka. I naravno komentar je bio pravedan: "I mi nekad imamo bad hair day, ali draga glumice, mi onda ne izlazimo van." :shock:
Počelo je s tim. Pa da nastavim s komentarom iz Večernjeg lista na nedavno održanu modnu reviju. Ne znam kako točno ide, ali uglavnom se bazira na tome da naše manekenke imaju celulit i da nisu baš prigodne da nose kupaće kostime. :shock:
Stvarno inspiritivan komentar, odmah shvatiš u kakvom se društvu nalaziš.
U društvu modno osvješenih ulizica koje nemaju pametnijeg posla nego da "savjetuju" nadolazeće mlade manekenke kako da postignu i održe savršenu liniju. Hmm, da li misle na ovakvu savršenu liniju?

Savršeno, draga, savršeno :shock:
Još savršenije :shock:

Al problemi s anoreksijom sežu još dalje. Danas curice sa 11, 12 godina se tuže da su debele, idu na rigorozne dijete, jedu jednu jabuku na dan!! Djeca mogu biti jako okrutna, svi to znamo. Mogu ti se rugat, zvat te debelom, ružnom. Ali najtužnija stvar je da te curice povjeruju u te stvari. Utuve si u glavu da jesu debele, da jesu ružne. I od tada, nikad više nisu iste. Hrana im postane najgori neprijatelj. Anoreksija ne pogađa samo ženski rod, ima i muškaraca koji isto boluju od anoreksije. Koji nisu zadovolji svojim tijelom, pa odu na dijetu, pa se ta dijeta pretvori u gladovanje, to gladovanje polako vodi u bolest, ta bolest može završit smrću.

Nemam iskustva s anoreksijom i nadam se da nikad ni neću. Kad pogledam cure po gradu malo, vidim ih puno koje su tanke kao štap, i jedu kao mravi. Užasavam se toga. Užasavam se kad mi frendica koja je super građena i ne fali joj ništa, kaže da je debela. Pa dođe mi da ju ošamarim! Užasavam se kad čujem da curice od 11, 12 godina govore da su debele i da pod hitno moraju smršavit. Curice koje su tek ušle u pubertet, kojima se tijelo još uvijek razvija, curice koje bi se još uvijek trebale igrati lutkama umjesto da razmišljaju koliko kalorija ima njihov obrok.
Rekao mi je davno jedan prijatelj: "Bolje da ljulja nego da žulja" i moram reć da se u neku ruku slažem s njim.
Ima poslovica: "Za ljepotu treba trpjeti". Trpjeti - možda bol kad si čupaš obrve, ali umrijeti zbog ljepote - NIKAKO!

Pročitajte ovaj dnevnik jedne cure koja je preboljela anoreksiju i danas, hvala Bogu, jede normalno i više se brine za sebe. Stvarno tužno za čitat. A da stvar bude još gora, cura je oboljela sa 12 godina!!
DNEVNIK

I blog domaće cure koja je isto preboljela anoreksiju i svaka joj čast za to
Želja za ponovno normalnim životom

Ali još uvijek ima cura koje izgledaju ili hoće izgledati ovako...
MRŠAVO!!!
...i to je tužna istina.

Last edited by Mare on Sun Dec 02, 2007 1:35 pm, edited 3 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 12:12 pm 
Queen B" [GG]
Queen B" [GG]

...Mare... :bow: :bow: :bow: prekrasno...slazem se s tobom i citavim tekstom...

Quote:
Curice koje su tek ušle u pubertet, kojima se tijelo još uvijek razvija, curice koje bi se još uvijek trebale igrati lutkama umjesto da razmišljaju koliko kalorija ima njihov obrok.

...ja nemam pojma koliko kalorija ima bilokoji obrok koji pojedem :mrgreen: niti sam ikada pokusala doznati...nam paziti sto jedem ponekad al nista rigorozno....

...ma ugl takvim curama zbilje treba pomoc..prvo okoline pa onda i psihijatra...

...odlucna kolumna...just keep up with a good work... ;)

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 12:14 pm 
Moderator
Moderator

Mare, samo mogu da ti kazem B R A V O :applause: :applause: :applause:

konacno da neko ima zdravo i ozbiljno razmisljanje povodom ovakvih ozbiljnih stvari....ovo je prava kolumna, a mozda i najbolja od svih do sada :bow:

nisam jos procitala ove dnevnike, kasnije cu, ali to nista ne menja - ovo tvoje je sjajno :hug:

onaj komentar iz Teena me je zaprepastio, ja licno nisam propusatala nijedan broj ni Teena ni OKa u to vreme i strasno mi je sad kad vidim cime sam sebi punila glavu.

all in all, otvorila si mi oci - congrats!

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 12:58 pm 
Smartass
Smartass

dobra kolumna :valovi:

ali slike su mi horror. stavi samo linkove stvarno. malo je suvise uprkos upozorenju ;)

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 1:35 pm 
Moderator
Moderator

Evo, stavila sam link do slika, samo sam onu gore ostavila...

Hvala, cure, na pohvalama...
morala sam to reć nekomu, pa sam pretočila u kolumnu...
Puno hvala :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 1:47 pm 
Nancy [Weeds]
Nancy [Weeds]

Mare, svaki ti da!! :mrgreen:
savršena kolumna..like it very much, bash onako zrelo razmišljanje..ni ja ne znan u šta se ovo pretvara, još malo će plakate postavljat "MRŠAVO JE KUL"..ono, helou???

Bravo..pošalji ti ovo u vijesti rtl-a :mrgreen: :D

<3

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 1:50 pm 
Totally LOST [Lost]
Totally LOST [Lost]

Sta da kazem... Slazem se, sve je totally true.
Cuj, slazem se da je drustvo najveci uzrok tomu, ali, i osobe su same u neku ruku krive jer se daju povoditi za time. Iako, u teen godinama (( a i u starijim godinama, never the less... )) svaki ruzan komentar uzasno te deprimira. No, treba biti jak, treba biti karakter i znati prijeci preko toga, i vjerovati u sebe ;)
Frendica mi je manekenka. Visoka je 178cm i ima 60kg. Kad se pocela baviti time, imala je mozda nekih 65kg... Rekli su joj da prave revije ne moze poceti nositi dok ne smrsavi 5 do 10 kg. Cura je predivno gradjena, mrsava, ima ravan, cvrst trbuh, lijepe noge. I, sad se izgladnjuje, kako bi mogla nositi revije. I kaze da za revije biraju samo one anorexicne cure...
To treba zakonom kaznjavati. Ne dopustati da "agenti" odabiru za revije cure ispod neke normalne kilaze. No, u danasnjem svijetu samo je vazno sto je i kada Lindsay Lohan napravila. Ne i zasto je to napravila, sto je uzrok njenome, nadasve, bolesnom ponasanju i izgledu... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 2:53 pm 
Moderator
Moderator

e marupka..ovo je preistinito..svaka cast :bow: :bow: :bow:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 3:14 pm 
Moderator
Moderator

Hvala curke :hug: :hug: :hug:

@BM - istina, treba imat i karakter da se odupreš tome, zato sam stavila da je najžalosnije što curice zaista vjeruju komentarima drugih i iz vijesti, sa TV-a..
grozno

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 5:15 pm 
Smartass
Smartass

znas sta je totalno kontraverzno though. to sto ti je naziv kolumne "whats so great about normal"

:mrgreen:

stvarno ima ironije.

a te devojke koje se tako ponasaju su mahom budale. :) self image se drugacije stice. takes a lot of work on..

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 5:30 pm 
Moderator
Moderator

Hehe... pa danas je SKORO normalno da se izgladnuješ da bi nešto postigla...

A imam ja i neke normalne spike :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Dec 03, 2007 12:16 pm 
Nancy [Weeds]
Nancy [Weeds]

mare, svaka ti čast, ponosna sam na tebe, lijepo je da smo se u moru serija i gluposti osvrnuli na nešto što je zaista veliki problem, i o čemu bi zaista trebali pričati. ja se užasavam te anoreksije. imam viška oko struka ali nikad nisam htjela pokleknuti pred ovako nečim, i kad čitam vaše komentare, sretna sam št osmo sve normalne i zdrave... :hug: Mare, veri najs job :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Dec 22, 2007 10:03 pm 
Moderator
Moderator

Image

Šećem trgovinom, gledam sve te nepotrebne stvari koje nude, i koje ću najvjerojatnije, barem jednu, na kraju kupit i naiđem na zanimljivu scenu. Scena me podsjetila na onu iz filma "Finding Nemo" kad galebovi ugledaju ribe i počnu vikat "Moj! Moj! Moj! Moj!".
Božićna groznica - gotta love it... NOT!!
Mrzim božićni shooping... mislim, mrzim shooping uopće, al oko Božića je najgori. Skupe se sve babuške i deduške i u pohod na trgovine. Ko da se ide u rat. Treba ti kaciga i kalašnjikov da se obraniš. Ili si uzmeš bokser pa ako se itko i usudi pokušati uzeti ti prašak za pecivo, sam bokserom u glavi i ono "Kaj je? A-a? Oš se tuč? Pusti prašak, kučko!!!"

To je što se tiče trgovina hranom. A da morate recimo u neki butik po neku majcu ili hlače, ili haljinu za Novu godinu... preporučam tenk.
Na primjer, situacija sa starijom ženom, nazovimo ju Mrs. X. Iako je žena u godinama (čitaj: stara!), to nema veze jer ona se osjeća mladom u duši (čitaj: treba psihijatra!). Pa ako spazi neku full fancy haljinicu do koljena za koju ona misli da bi joj odlično stajala, a i vi ste zapeli za nju, nema šanse da vam ju Mrs. X prepusti. Tu počinje bitka. Znači morate imati taktiku. Pozivam se na knjigu Sun Tzu-a "The Art of War" (obavezno štivo prije odlaska u shopping) - "Napad je najbolja obrana" iliti murdelize Mrs. X :twisted: Imate prednost - mladi ste, okretniji i možete brže trčat, upotrijebite to! Mrs. X najvjerojatnije će uklještiti u leđima, i dok se ona dogega do vas, već ste uzeli haljinu, platili za nju i bježite van. Oh, slatka pobjeda :mrgreen:

Kupujete li tehniku, tu ste prepušteni sami sebi. Taktika: uđi, zgrabi, plati, begaj van! Jer ako posustate za samo sekundu, ode nova plazma u ruke Mr. Blah ( iliti neznalice o tehniki, al plazma je plazma: "There's a picture in a picture!!!"). Dok Mr. Tech (iliti profi znalac o tehnici) je već obavio svoj shopping, let's face it, zna čovjek što radi i drži se taktike. :mrgreen:

I zaključak nakon ove popuno bezpotrebne kolumne: Xmas shopping sucks... kratko i jasno. :mrgreen:
Zato sutra nosim bazuku sa sobom u grad... :beng:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Dec 22, 2007 10:07 pm 
Smartass
Smartass

:lol: ovo mi daje Nanny diaries vibe

neverthe les u jos jednoj stvari se slazemo.. shoping sucks :mrgreen:

pritom mi citas misli, sad sam bas htela da pisem kolumnu :lol:

charming, witty just the way i like it :bow:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sat Dec 22, 2007 10:10 pm 
Moderator
Moderator

:lol: Zbog Mrs. X, jel? :lol:
To mi prvo palo na pamet.. :D

I hvala :hug: :hug: :hug:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour